PRIJETNJE ZBOG KOJIH JE PROGOVORIO SVJEDOK PROTIV MOĆNOG KAMATARA: ‘Bilo bi dobro da šutiš. I pripazi na svoju obitelj’

Nacional u novom broju donosi ekskluzivno svjedočanstvo Tomasa Rajnera, čovjeka koji tvrdi da ima saznanja o tome kako je Blaž Petrović podmitio šibensku sutkinju Maju Šupe.

Rajner je bivši djelatnik MUP-a koji je nakon umirovljenja s Blažom Petrovićem godinama surađivao. Protiv njega je pokrenuo i više kaznenih postupaka, a nepoznate eksplozivne detalje iz Petrovićeva poslovanja o kojima tvrdi da ima neposredna saznanja, odlučio je otkriti potaknut strahom za vlastitu sigurnost i sigurnost članova svoje obitelji.

On tvrdi da ga je uplašilo ono što je nedavno čuo preko posrednika, a to je navodna poruka Blaža Petrovića da bi mu bilo dobro da šuti i da pripazi na svoju obitelj.

Blaž Petrović je čovjek koji je javnosti bio poznatiji krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina, tjednik Globus 2006. opisao ga je kao “stručnjaka za utjerivanje i otkup dugova od velikih tvrtki” i stavio ga na visoko peto mjesto na popisu 50 tada najvećih hrvatskih kamatara.

Protiv Petrovića se vodilo i vodi više kaznenih postupaka. U predmetu “mala zločinačka organizacija”, u kojem ga se teretilo za iznudu Ivana Majhera, bio je oslobođen od optužbi. Javno je priznao da je prijatelj s Nikicom Jelavićem i Zoranom Pripuzom, koji su također oslobođeni optužbi koje im je za razne nezakonitosti na teret stavljalo Državno odvjetništvo tada predvođeno Radovanom Ortynskim. S njima je Petrović i u kompleksnim poslovnim odnosima.

U spomenutom postupku u kojem mu je sudila sutkinja Maja Šupe, Blaža Petrovića se u svojstvu opunomoćenika tvrtke Gambino iz Zagreba, s Ivicom Kodžomanom, tada rukovoditeljem Pravnog, kadrovskog i općeg odjela u Upravi Hrvatskih šuma, teretilo za manipulacije zemljištem kod Tisnog. Petrovića se teretilo da je Kodžomana poticao na kazneno djelo zloporabe položaja.

I to zato što je Kodžoman 53.127 četvornih metara atraktivnog zemljišta u uvali Jazine u Tisnom na otoku Murteru, 2004. u sudskoj nagodbi, tada navodno po cijeni od 60 kuna po kvadratu, priznao kao vlasništvo zagrebačkoj tvrtki Gambino u vlasništvu supruge Blaža Petrovića.

>> TOMAS RAJNER OTKRIVA kako je kontroverznom Blažu Petroviću pomogao podmititi šibensku sutkinju Maju Šupe

Više pročitajte u novom broju Nacionala

Komentiraj