Ivica Galovic/PIXSELL

Prijetnje smrću požeškom novinaru: ‘Mirkoviću, biraj grobnu jamu’

Osim Mladenu Mirkoviću, prijetnje su poslane i bivšem gradonačelniku Požege i saborskom zastupniku SDP-a Zdravku Ronku

‘Mirkoviću grobna jama u Cicvarama, Roguljama, Kričkama, Gornjim Vrhovcima, biraj…“, samo je jedna od nekoliko prijetećih poruka koje je na svoj mobitel proteklog vikenda primio novinar požeškog portala 034 Mladen Mirković, a koje je na uvid dobio Nacional. Mirkovića je prošlog petka u svom uredu premlatio aktualni gradonačelnik Požege i kandidat HDZ-a za zamjenika župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović koji je zbog toga kazneno i prekršajno prijavljen. Nakon što je zbog fizičkog napada završio na Hitnoj pomoći, Mirković je počeo dobivati i prijetnje smrću putem SMS poruka. „Mirkoviću, smrade četnički, nećeš dugo“, jedna je od tih poruka zbog kojih je policija u nedjelju u Zagrebu privela 61-godišnju ženu. Međutim, Nacionalovi izvori koji su nam ustupili poruke tvrde da postoji sumnja kako je osumnjičena žena poruke slala na nagovor osoba koje žive u Požegi jer se u porukama spominju lokaliteti jama u okolici grada te da policija sada pokušava utvrditi identitet tih osoba. Iz SMS poruka koje je na uvid dobio Nacional vidljivo je to kako se pošiljatelj poruka poziva na 123. brigadu Hrvatske vojske, a u jednoj od poruka Mirkoviću poručuje i da ‘’bojovnici kreću u čišćenje svoje domovine kao i ‘91.’’, a posebna prijetnja je poslana i „izdajnicima Zdravku Ronku i njegovoj ekipi“. Po informacijama Nacionala zbog ovih prijetnji Mirković je dobio i zaštitu policije u svojoj i u kući njegovih roditelja, a informativni razgovor s policijom obavio je i bivši gradonačelnik Požege SDP-ovac Zdravko Ronko koji se na ovim lokalnim izborima ponovno kandidira za tu funkciju.

„Da, i do mene su došle te poruke kako bojovnici kreću u čišćenje ‘domovine svoje kao i 91.“, za početak su to SDSS, Pupovčev četnički lobi i domaći izdajnici Ronko i ekipa, pa uz sliku s crnom maskirnom odorom i oružjem uz prijetnju nemirom, strahom i noći nude nam i izbor grobne jame u Cicvarama, Rogiljama, Kričkama, ili pak Gornjim Vrhovcima uz slogan: ‘Puniša odabra a lopata zakopa’. O tome sam obavijestio i požešku policiju kojoj baš previše ne vjerujem, kao što ne vjerujem ni u priču da je 61-godišnjakinja sa zagrebačkog područja to odradila samoinicijativno. Ipak, red bi bio pronaći inicijatora i nalogodavca, a to barem nije teško samo ako se hoće jer ta gospođa bez da ju netko nije instruirao ni zna, niti može imati sva ta saznanja i poveznice koje je iznijela“, izjavio je za Nacional Zdravko Ronko koji je odbacio tvrdnje da iza cijelog ovog incidenta stoji SDP čiji je član bio i Mladen Mirković.

„Točno, gospoda iz portala 034 Mirković, Vlahović i Mandarić ušli su u SDP i bili su u njemu, a još su prije izašli. Ako ih netko i povezuje sa SDP-om, to je moguće, ali odlučno odbacujem to da su dio našeg i mog požeško-slavonskog SDP-a. Njih već dvije godine ne pozivamo ni na naše tiskovne konferencije niti im dajemo ikakve izjave jer su prevršili mjeru, previše su nam zla učinili a čine to i dalje“, zaključio je Ronko.

Podsjetimo na to da je već ranije protiv gradonačelnika Neferovića podignut optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a policija mu je izrekla i mjeru zabrane približavanja novinaru kojeg je napao. Usto, HDZ-ova gradonačelnika sumnjiči se i za kazneno djelo prijetnje, za što je policija podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Usprkos tom napadu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije maknuo Neferovića s izborne liste nego mu je samo zabranio nastup u kampanji za lokalne izbore koji se održavaju ove nedjelje.

Komentiraj