Patrik Macek/PIXSELL

PRIJETNJE NOVINARIMA Beus: ‘Zabrinjava činjenica da nijedan slučaj nije istražen do kraja’

Nenad Stazić je u ime Kluba zastupnika SDP-a zatražio stanku u Saboru zbog pokušaja atentata na Sašu Lekovića, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva.

U traženju stanke su mu se pridružili i klubovi HDZ-a, Mosta, SDSS-a i HNS-a. Božo Petrov je odobrio stanku u trajanju od 10 minuta.

Kako piše N1, nakon stanke se u nastavku sjednice zastupnicima obratio HNS-ov Goran Beus Richembergh. Oštro se obrušio na sve koji prijetnjama uznemiravaju građane Hrvatske.

‘To su mali miševi, jadnici, luzeri – uvijek anonimno, uvijek nepotpisano, projiciraju svoju nemoć i svoj jad, svi smo u sandučićima nalazili takve prijetnje, ali ovo su ozbiljne stvari. Više je od devedeset slučajeva trenutno u kojima se konkretnim ljudima, novinarima, vrlo konkretno prijeti. Zabrinjava činjenica da nijedan slučaj nije istražen do kraja’, kazao je Richembergh.

Podsjetimo kako je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva objavio na Facebooku da mu je nakon kvara na automobilu mehaničar otkrio kako su mu vijci na prednjem desnom kotaču bili dopola prepiljeni. Glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić kazao je da je, ukoliko se ta tvrdnja pokaže točnom, riječ o pokušaju ubojstva, javlja N1.

Komentiraj