PRIJETNJA Surać: “Bajlo je mene prvi počeo provocirati, trubio je i izazivao”

Jakov Surać, bivši nogometaš NK Zadar, koji je na Općinskom sudu u Zadru zbog fizičkog napada na novinara Nacionala Hrvoja Bajlu nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno,  s rokom kušnje od tri godine, u ponedjeljak poslijepodne ponovno je sudjelovao u incidentu s Bajlom.

Kako tvrdi Bajlo, tijekom  vožnje automobilom Ulicom Kneza Branimira u Zadru, Surać je primjetio da je Bajlov automobil iza njega te je usporio vožnju i kroz otvoreni prozor i iz unutrašnjosti automobila mu prijeteći gestikulirao objema rukama, a u više  navrata pokazujući i srednji prst. Bajlo je mobitelom snimio događaj i cijeli slučaj odmah prijavio policiji kojoj je dao i snimku koja je danas prijepodne objavljena i na našem portalu.  Istu je snimku Bajlo objavio i na svom Facebook profilu odakle su je preuzeli neki portali.

Dok je Bajlo ovaj incident doživio kao ponovnu prijetnju od strane Suraća, druga strana cijeli događaj opisuje posve suprotno. U razgovoru za nacional.hr. Surać je rekao da uopće nije znao da je u automobilu iza njega Bajlo i da je “taj vozač iza njega” prvi počeo s provociranjem.

“Vozač u automobilu iza mene je trubio i gestikulirao rukama, on je meni pokazivao srednji prst pa sam ja izazvan uzvratio na njegovo provociranje” – rekao je Surać dodajući da je tek kasnije vidio da je u automobilu Bajlo.  Surać je tijekom razgovora  ustrajao u tvrdnji da je bio izazivan i da je njegovo gestikuliranje i pokazivanje srednjeg prsta bio odgovor na prethodno Bajlino provociranje trubljenjem i gestikulacijom i da se radi o još jednom Bajlinom podmetanju. U policiju je otišao sam kad je na nekom od portala vidio snimku i pročitao  Bajlinu stranu priče te je dao izjavu i istodobno prijavio Bajlu zbog  neovlaštenog snimanja. Dodao je i kako je ovakva gestikulacija, koja se može nazvati prostačkom, „svakodnevna pojava u prometu i ni u kojem slučaju nije bila prijetnja Bajli”, to više što je tek kasnije vidio da je Bajlo u tom automobilu.

Međutim, trubljenje o kojem govori Surać na snimci koja je objavljena se ne čuje, a jedino što se može čuti je glazba.

Iz PU zadarske za nacional.hr potvrđeno je da su po zaprimljenoj prijavi 34 godišnjaka, Hrvoja Bajla, proveli kriminalističko istraživanje u vezi kaznenog djela prijetnje te su obavijest o događaju, prikupljena saznanja i dokumentaciju putem Posebnog izvješća dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.  „Na  Odvjetništvu je sada odluka o tome o kojem se kaznenom djelu radi, odnosno ima li ili nema kaznenog djela“ , pojasnila je za nacional.hr  Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske. U Odvjetništvo Posebno izvješće još nije ni stiglo jer  je poslano poštom pa je razumljiv njihov današnji odgovor da u vezi slučaja koji je Bajlo prijavio policiji nije zaprimljena ni kaznena prijava ni Posebno izvješće.

Podsjetimo, Surać je prošle godine novinaru  Bajli u napadu nanio teške ozljede, pri čemu mu je slomio i ruku, a na zadarskom Općinskom sudu uvjetno je osuđen, no presuda još nije pravomoćna. Bajlo je pišući za Nacional i ZADAR News objavio niz članaka u kojima je ukazivao na dvojbenu  poveznost Suraća, inače predsjednika Nadzornog odbora NK Zadar, s  Božidarom Kalmetom i Zdravkom Livakovićem.

Nacional je danas objavio snimku o incidentu (VIDEO).

Komentiraj