PRIJETI MU UKIDANJE VIZE Britanski islamsitički učenjak: “Kazna za homoseksualizam je smrt”

EPA/PAUL MILLER

Australija razmatra ukidanje vize za britanskog islamističkog učenjaka Farrokha Sekaleshfara, koji je u ožujku ove godine održao niz predavanja u Orlandu, na kojima je poručio kako je ‘smrt prava kazna za homoseksualnost’, prenosi Independent.

Sekaleshfar, inače šijitski učenjak, trenutno u Sydneyju održava predavanja u Islamskom centru. U jednom predavanju 2013. godine Sekaleshfar je kazao kako bi se u islamskom društvu smrtna kazna trebala primijeniti za sve homoseksualce koji se upuštaju u sodomiju. “Moramo imati suosjećanje prema ljudima. Isto vrijedi i za homoseksualce. Iz milosti bi ih se trebali riješiti jer zagađuju društvo”, rekao je tada.

Nema nikakvih znakova da je Sekaleshfar bio povezan s Omarom Mateenom, koji je u nedjelju ubio 49 ljudi u gay klubu u Orlandu, kao ni da je Mateen išao na njegova predavanja. Učenjak je i osudio masakr u Orlandu, poručujući da je to bio ‘barbarski čin terora bez opravdanja’. Australski premijer Malcom Turnbull rekao je kako nema tolerancije prema ljudima koji dođu u Australiju propovijedati mržnju, te kako se razmatra ukidanje vize za Sekaleshfara.

Komentiraj