HINA

PRIJELOMNA VIJEST: Zdravko Mamić prostrijeljen u BiH

U utorak oko podneva savjetnik zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić propucan je u nogu kod mjesta Zidine kod Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini.

Da je Dinamov savjetnik propucan, Nacionalu su potvrdila dva izvora iz BiH.

Ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad Ivan Bagarić za Dnevnik.hr potvrdio je da je stanje Zdravka Mamića stabilno. Dinamov je savjetnik zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, te je izvan životne opasnosti.

Portal Bljesak.info doznaje da su dvije nepoznate osobe izašle iz šume i Mamića ustrijelile u nogu. Tomislavgrad je pod policijskom opsadom, a policija traga za počiniteljima. Portal doznaje i kako će Mamić na liječenje biti prebačen u Split. Ipak, Mamić je odbio prebacivanje u splitsku bolnicu te je zatražio da ga se prebaci u Zagreb.

“Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo”, izjavio je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

Zdravko Mamić nalazio se u posjetu mjestu Zidine, gdje mu je prije 14 godina preminuo otac, koji se u rodno mjesto vratio živjeti nakon što je bio otišao u mirovinu. Mamić je ondje bio obnovio rodnu kuću svojih roditelje, a pored nje sagradio i novu vikendicu te terene za boćanje i košarku. U više je navrata govorio kako je obitelj svake godine vodio ondje na odmor na Veliku Gospu, gdje obično provode desetak dana.

Iz Dinama su u priopćenju potvrdili oružani napad. Otkrili su kako su na Mamića ispaljeni hici iz vatrenog oružja, te je zadobio teške tjelesne ozljede.

“Apsolutno osuđujemo napad koji je sada prerastao svaki oblik netrpeljivosti i mržnje, koji niti prije nismo odobravali, i koji su nadležne institucije davnih dana mogle spriječiti svojim djelovanjem”, poručuju iz Dinama.

Podsjetimo, ovo nije prvi napad na Mamića. U ožujku 2014. godine u loži poljudskog stadiona fizički ga je napao Ivo bego, pred Županijskim sudom u Splitu na njega i
odvjetnika Čedu Prodanovića bačene dimne bombe, baklje i boce. U lipnju ove godine u Bolu na Braču jedan ga je muškarac udario šakom u glavu, nakon čega je Mamić zadobio ozljede glave i pao s rive u more.

Uskoro opširnije…

Komentiraj