PRIJELAZNI ROK Marin Jakoliš novi napadač Hajduka

Hajduk je danas potvrdio ono o čemu se nakon dolaska Damira Burića na mjesto trenera nagađalo, novi igrač Bijelih je 22-godišnji Marin Jakoliš.

Šibenčanin stiže iz austrijske Admire Wacker, kluba u koji ga je današnji trener Hajduka doveo u srpnju 2017. godine, nedugo nakon preuzimanja klupe austrijske momčadi.

Jakoliš je s Hajdukom potpisao ugovor na četiri godine te je njime vezan do kraja lipnja 2023. godine. S obzirom na to da je sa svojim donedavnim klubom imao valjan ugovor do konca lipnja sljedeće godine, Hajduk je vjerojatno u ovom poslu platio odštetni iznos.

Karijeru je Jakoliš započeo u Šibeniku, a u srpnju 2011. potpisuje za belgijski Mouscron iz kojeg je u siječnju 2016. poslan na posudbu u Virton. U srpnju 2016. prelazi u KSC Roeselare, kojeg je napustio u srpnju 2017. otkada je i član austrijske Admire.

“Mislim da je svima jasno koji nam je cilj, a to je dovođenje što više razvojnih i kvalitetnih mladih igrača i to smo dokazali u ovom prijelaznom roku. Marin svakako spada među te. Igrao je za mladu reprezentaciju na prošlom Euru gdje je bio standardni član prvih 11. Smatram da u Hajduku može još dodatno napredovati, izuzetno nam je drago da je igrač prihvatio mogućnost dolaska čim se otvorila opcija. Važno nam je da dolaze motivirani igrači koji u Hajduku vide veliku perspektivu za daljnjim napretkom. Naš trener Burić ga jako dobro poznaje, što je bila još jedna olakotna okolnost. Ovime smo dobili širinu u napadačkom dijelu momčadi jer je riječ o polivalentnom igraču koji može pokriti više pozicija. Potpisom na četiri godine Klub pokazuje ideju i namjeru da razmišljamo o budućnosti. Svih pet mladih igrača, Posavca, Simića, Čolinu, Dolčeka i sad na koncu Jakoliša potpisali smo na isto razdoblje”,  poručio je nakon dovođenja Jakoliša za službenu web stranicu kluba sportski direktor Saša Bjelanović.

Novi napadač Bilih je nakon potpisa ugovora izjavio: “Presretan sam, san svakog djeteta koje se rodi u Dalmaciji je zaigrati jednog dana za Hajduk, meni se taj san ostvario i teško mi je riječima opisati kako se trenutno osjećam. Drago je što ću ponovno surađivati s trenerom Burićem, ne postoji igrač koji će nešto loše reći o njemu, jednostavno njegov pristup prema igračima i treninzima je fantastičan i zaista se veselim radu s njim. Došao sam u klub koji gradi priču na mladim perspektivnim igračima, dosta njih poznajem od prije i dat ću sve od sebe da pomognem u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva.”

Komentiraj