PRIJELAZNI ROK: Luton Town u rekordnom transferu doveo Simona Slugu

Dosadašnji vratar Rijeke, 26 godišnji Simon Sluga, novi je igrač engleskog drugoligaša Luton Towna.

Novi član Championshipa je aktualnom hrvatskom doprvaku isplatio odštetu od 1,5 milijuna eura, a neslužbeno Rijeci pripadaju i određeni bonusi te postotak od eventualnog budućeg transfera. Tim je Luton srušio prethodni rekord koji datira iz 1989. godine i transfera Larsa Elstrupa.

Golman hrvatske reprezentacije je pak s novim klubom potpisao suradnju na tri godine, a ovom prilikom je za službene stranice kluba s Rujevice izjavio:

“Najteži trenutak u mojoj karijeri bila je odluka da napustim Rijeku. Znao sam da će mi teško pasti, ali nisam mogao zamisliti da ću toliko zavoljeti jedan grad, klub i ljude. Bilo je puno lijepih trenutaka u tom periodu i teško mi je izdvojiti samo jedan, ali ako moram, onda je to dolazak u Rijeku sa 16 godina jer to mi je zauvijek  promijenilo život.”

Sluga je  nakon Jadrana iz Poreča i Dinama u Rijeku prvi put pristigao u ljeto 2009. godine. Potom je odlazio na posudbe u Juventus, Veronu, Pomorac, Lokomotivu i Speziju da bi od 2016. bio na Rujevici gdje je osvojio jedno prvenstvo i dva kupa. Za Vatrene je debitirao prošlog mjeseca u prijateljskom srazu s Tunisom (1:2) koji je odigran u Varaždinu.

Komentiraj