“Prijedlog za novu izvanrednu upravu imat ćemo ovog tjedna”

Hina Dario GRZELJ

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

“Dobili smo jednoglasnu podršku da krenemo s novim prijedlozima. Imali smo sastanak s članovima vladajuće većine i vjerovnicima, svi su zainteresirani da se proces nastavi”, poručio je premijer dodavši kako su obavili niz razgovora s kandidatima, te provode konačne provjere, zbog kojih je, kako je naglasio, tajnovit. “Ovog tjedna imat ćemo prijedlog za novu izvanrednu upravu”, izjavio je.

O uputama kandidatima, Plenković je rekao: “Riječ je o kompetentnim ljudima koji su u stanju preuzeti odgovornost u ovoj osjetljivoj fazi. Tražimo ljude koji se s tim mogu nositi. Jedini nam je interes funkcioniranje hrvatskog gospodarstva, kao Vlada imamo samo ono zbog čega smo se odlučili donijeti ovaj zakon.”

Na pitanje radi li se o ljudima iz sustava, ponovio je da je riječ o kompetentnim ljudima koji će se brzo ukopčati u sve aktivnosti. Također je priznao da prati objave na blogu Ivice Todorića.

 

O demografskim mjerama ministrice Murganić, Plenković je poručio da demografski problemi u Hrvatskoj nisu od jučer ni prekjučer: “To su problemi koji pogađaju zapadne zemlje. Ova se Vlada angažirala više nego ijedna druga. Broj mjera je izrazito velik i konkretan.”

Premijer je na kraju poručio kako će se od “pete ofenzive opozicije u Saboru”  za rušenje Vlade uspješno obraniti.

 

Komentiraj