Prije zakazivanja ročišta Thompsonu sud zatražio dokumentaciju

HINA

Karlovački Prekršajni sud dobio je u utorak od Prekršajnog sudu u Splitu pisano očitovanje Marka Perkovića Thompsona u postupku koji se pred njihovom Stalnom službom u Slunju vodi po policijskom optužnom prijedlogu zbog pjevačeva ustaškog pokliča na slunjskom koncertu tijekom proslave obljetnice “Oluje” 5. kolovoza prošle godine, a ročište će biti zakazano kada sud “zaprimi potrebnu dokumentaciju” od Hrvatskog društva skladatelja i slunjske policije.

Glasnogovornica Prekršajnog suda Blaženka Lugar Vladić u utorak je najavila da će ročište u Slunju sutkinja Nada Turkalj zakazati “vrlo brzo, ovih dana”. No, u srijedu je izjavila da je sutkinja “radi daljnjeg provođenja dokaznog postupka, da se dobro pripremi, zatražila potrebnu dokumentaciju pa da se onda suđenje može obavi jako brzo”.

To znači da daljnji postupak ovisi o odgovoru Hrvatskog društva skladatelja “s obzirom na  navode iz obrane zaprimljene od strane zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu”, rekla je Lugar Vladić, ne precizirajući o čemu se radi, već samo podsjetivši da je to odgovor splitskog Prekršajnog suda na njihovu požurnicu “za povrat pravne pomoći” poslanu prošlog mjeseca.

Požurnica je bila poslana jer postupak nije odmaknuo dalje od kaznene prijave iz rujna, kada je policija prijavila Thompsona zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno djela kojim se izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir”.

Nakon zaprimanja potrebne dokumentacije provest će se glavna rasprava o čijem terminu će mediji biti obavješteni, jer, kako je rekla Lugar Vladić, “nema nikakvih elemenata zbog kojih bi se moglo odrediti da ročište ne bude javno”.

Komentiraj