Prije tri godine umro je Vlado Štefančić, utemeljitelj hrvatskog mjuzikla

Legendarni redatelj, radijski i televizijski voditelj, dramski glumac, pjevač i plesač u operetama i mjuziklima te kazališni direktor, sve je to bio Vlado Štefančić. Smatra se utemeljiteljem hrvatskog mjuzikla. Aktivan je bio u svim tim ulogama, o čemu je dok je bio sredinom ’70-ih direktor kazališta Komedija i sam pričao:

“Nastojim razbiti famu direktorstva. Pitali su me ljetos: ‘A kaj vam je trebalo da se pojavite u Jadranskim susretima?’ Ne mislim da je to atak na ozbiljnost moje sadašnje uloge. Posebno ne kad se radi o dječjim emisijama u kojima volim nastupati. Za rad s djecom uvijek nađem vremena. Ne zbog novca, daleko od toga. U radu s djecom nalazim izvanredno zadovoljstvo zato što su djeca iskrena pred kamerama.
Našao sam vremena da opet vodim emisiju “Spretno – sretno”. Tu imam slobodne ruke, svaka emisija je improvizacija bez i jednog slova pisanog teksta! Dječje ekipe se mijenjaju, jer djeca, ako se dulje pojavljuju pred kamerama, gube svoju prirodnost zbog koje je toliko ugodno raditi s njima.
Svaki dinar koji zaradim potrošim na putovanja da bih vidio što je moguće više predstava. To mi koristi danas, a koristit će mi i onda kad se ponovo nađem na sceni.”

Komentiraj