Prije tri godine umro je Oliver Dragojević

Prošle su tri godine otkad je  29. srpnja 2018. godine umro Oliver Dragojević, čovjeka kojeg su voljeli i uz čije se pjesme odrastalo, feštalo, ljubilo i liječilo slomljeno srce. Ljudi i mediji u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji gotovo su se epitetima natjecali opisujući pjesme Dragojevića koje su ispunile srca milijuna ljudi. Radio stanice širom regije su puštale njegove pjesme.

Oliver Dragojević poslije rata nije želio nastupati u Beogradu, u gradu kojem je bio prije rata čest gost. Na to se osvrnuo novinar i njegov beogradski prijatelj Petar Peca Popović:

“Oprosti Druže, što nismo dovoljno razumjeli odluku da ne pjevaš u gradu u kome si prvi put osjetio što stvarno znači ljubav, popularnost i podrška. Živimo u vremenu kad se riječi olako frljaju i još lakše gaze. Ostao si dosljedan u epohi koji počiva na nedosljednosti. Znajući da su ovdje umijeli oprostiti čak i osvjedočenim zlikovcima kao što su Blair, Clinton, Solana i Schröder, možda se nađe netko da naglas kaže o kičmi glazbenika koji je zbog date riječi ostao bez najvećih honorara u životu.”

Komentiraj