Prije sedam godina umro je legendarni Mića Orlović

Novinar i urednik, te voditelj prvog Dnevnika prvog dana emitiranja programa Televizije Beograd. Voljeli su ga svi: prijatelji, kolege, gledatelji. U povijesti jugoslavenske kulture ostati će zabilježeno da su ‘s Mićom Orlovićem gledatelji poistovjećivali televiziju’.

A prošlo ljeto RTS donosi vijest: “U povodu 61-godišnjice Radio-televizija Srbije, pred zgradom RTS-a u Takovskoj 10, otkriven je spomenik čuvenom televizijskom voditelju iz jugoslavenskih vremena – Mići Orloviću. Spomenik su otkrili njegova supruga Ljiljana Orlović i poznati zagrebački televizijski voditelj Oliver Mlakar.”

Mlakar je na svečanosti, prisjećajući se godina zajedničkog rada, kazao kako mu je čast što je dobio priliku otkriti spomenik kolegi s kojim ga vežu samo prekrasna sjećanja. “To su bili dani kada smo mnogo radili zajedno. Družili smo se i bili smo uspješni. To se neće nikada zaboraviti”, izjavio je legendarni voditelj hrvatske televizije . Kazao je, također, kako između njega i kolege Orlovića nikada nije bilo rivalstva.
” On je bio ljudina. Doista smo se voljeli kao dragi prijatelji i nitko se nije želio istaknuti na račun drugoga. To me je veselilo”,  rekao je Mlakar, govoreći o karizmatičnom jugoslavenskom i beogradskom televizijskom voditelju Mići Orloviću koji je vodio i prvi Dnevnik, emitiran 23. kolovoza 1958. godine.

Komentiraj