Prije šest godina umro je Boris Buzančić

Već je na drugoj godini Akademije snimio  film” Ciguli Miguli”. “Od prvog honorara kupio sam ženi kilogram čokoladnih pralina, plastičnu torbicu i cipele, a igrao sam jednu od glavnih uloga. Nakon šestomjesečnog snimanja ‘Užičke republike’, također sam se morao natezati da mi plate i druga tri mjeseca snimanja, ali sam kupio gliser od četiri metra.”, rekao je popularni glumac.

Dugogodišnjom djevojkom Katjom oženio se 1957. Iste godine dobili su kćer Anu, a 1963. im se rodio sin Ivan. “Već se rodila naša kći kad smo supruga i ja još bili podstanari u maloj sobici bez zahoda. Čak sam razmišljao o tome da odemo živjeti u Češku. Poslije sam dobio rješenje za ‘dvosobni komforni stan od 36 kvadrata’ u Folnegovićevom naselju pa smo se mijenjali s jednim milicajcem za malo veći stan na Srednjacima.”

Tek prije mirovine, nakon 40 godina rada, došao je na red za stan. I nije ga dobio u vlasništvo nego na korištenje. Borisa Buzančića 1990. su izabrali kao prvoga gradonačelnika Zagreba u samostalnoj Hrvatskoj. Tri godine poslije ušao je u Hrvatski sabor, no krajem 90-ih povukao se iz politike i vratio glumi. Iza sebe je ostavio golem umjetnički opus.

Boris Buzančić umro je 9. listopada 2014. godine.

Komentiraj