Prije šest godina umrla je Lauren Bacall

Američka filmska i kazališna glumica, bila je poznata po svojem izražajnom glasu i prodornim pogledima. Imala je 20 godina kada se 1945. udala za Humphreya Bogarta. Ostali su u braku sve do njegove smrti 1957. godine. Bogart ju je obično zvao “Baby”, čak i u razgovoru s drugim ljudima.

A kako su počeli? Za njihovu aferu saznao je prvo redatelj Hawks na snimanju filma ‘Imati i nemati’, koji ih je oboje nagovarao da prekinu. Njoj je govorio da će je Bogart brzo ostaviti, čak joj je prijetio da će joj uništiti karijeru ako ne prekinu, dok je njemu rekao da “ne treba biti ozbiljan s tom curom”. Kad je njezina majka saznala da je u vezi s 25 godina starijim Bogartom, poludjela je. Smatrala je da nije u redu da je s “ostarjelim, oženjenim alkoholičarem”, no kemija između njih dvoje bila je tako snažna da nisu nikoga slušali. Čim se Bogart razveo, vjenčali su se, a godinu poslije dobili sina Stevieja. Zajedno su glumili u još tri filma, a 1952. dobili su kćer Leslie.

“Drhtala bih samo kad bih ga pogledala. Kad bi uzeo moju ruku, osjetila bih trnce; njegova je ruka bila topla, zaštitnička i puna ljubavi. Bila sam apsolutna djevica kad sam ga upoznala. Bio je moj mentor, učitelj i ljubav mog života. Sjećam se svake riječi koju mi je rekao”, rekla je kasnije Bacall

Komentiraj