Prije šest godina otišao je Robin Williams

Popularni glumac Robin Williams oduzeo si je život u dobi od 63 godine u svojoj kući u Kaliforniji, 11. kolovoza 2o14. godine. Uvijek spreman na smijeh i zabavu, zapravo je jedva preživljavao posljednju godinu svog života jer mu je postavljena pogrešna medicinska dijagnoza. Naime, pogrešno mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest. Tek prilikom obdukcije došlo je do saznanja da zapravo boluje od svojevrsnog oblika demencije.

Robin je bio potpuno nesvjestan da se bori s neizlječivom bolešću mozga koja je imala razoran utjecaj na njegovo tijelo. Tijekom snimanja filma ‘Noć u muzeju: Tajna grobnice’ u Vancouveru 2014. godine glumac je imao problema s pamćenjem teksta. Patio je od žgaravice, nesanice, slabe probave, gubitka mirisa i imao je poteškoće s mokrenjem.

Njegova šminkerica i kolegica Cheri Minns otkrila je kako se Robin osjećao posljednjih dana. Ona mu je predložila da se vrati stand-up komediji kako bi si podigao samopouzdanje, no on je to odbio. ” Na kraju svakoga dana jecao mi je u naručju. Bilo je grozno. Grozno. Samo je plakao i rekao mi da više ne zna biti smiješan”, rekla je Cheri za New York Post.

Njegova supruga Susan Schnieder je napisala članak za medicinski magazin Neurology naslova ‘Terorist u mozgu moga supruga’.  “Robin se sve više umarao. Maska bolesnika s Parkinsonovom bolesti bila je uvijek prisutna, a glas mu je oslabio. Tremor lijeve ruke sada je bio neprekidan i imao je polagano drhtanje. Mrzio je što u razgovorima nije mogao pronaći riječi koje je želio. Imao je grozne nesanice. Počeo je imati problema s vizualnim i prostornim sposobnostima, nije mogao procijeniti udaljenosti i dubine. Njegov gubitak osnovnog rasuđivanja samo je pogoršao rastuću zbrku.”

Komentiraj