Prije sedam godina umro je Kemal Monteno

Kemal Monteno se godinama borio s dijabetesom zbog čega su mu stradali bubrezi. Krajem 2014. bio je na operaciji kojom su mu je transplantirali bubreg . Poziv kojim su mu liječnici javili da su mu pronašli odgovarajući bubreg razveselio ga je više od svega na svijetu jer je taj poziv značio kraj odlascima na dijalizu. Operacija je prošla bez komplikacija. “Tata se dobro osjeća. Raspoložen je i zafrkava se. Pitao je kad će dobiti televizor da može gledati utakmice”,  rekla je tada pjevačeva kći Adrijana.

Provodio je bolničke dane gledajući televiziju i družeći se s osobljem koje ga je zavoljelo jer ih je sve zabavljao. Najavio je i da će pjevati u Španjolskoj na dočeku Nove godine. Tri tjedna nakon transplantacije bubrega, liječnici su ga pustili kući. Morao je nositi masku kako se ne bi zarazio virusima te paziti što jede jer je još bio slab.
No, zbog visoke temperature koju je izazvala bakterijska upala mokraćnih kanala, Montena su na Badnjak 2014. ponovno hospitalizirali. Liječnici su mu izvadili stent koji je podržavao bubreg. Dobivao je antibiotike i jedino što ga je mučilo bilo je što stalno mora ležati.
U ponedjeljak 12. siječnja ponovno su ga pustili na kućnu njegu. Neki portali tada su objavili da je preminuo, a Kemala je to jako nasmijalo. “Smijao sam se kao lud jer kažu da onaj kojega živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put”, rekao je tada. Tješio je prijatelje i govorio im da je živ i zdrav i da će sve biti u redu.

Kemal Monteno je preminuo 21. siječnja 2015. u 67. godini života.

Komentiraj