Prije pet godina umro je Bobby Keys, legendarni saksofonist Rolling Stonesa

Bobby Keys, dugogodišnji saksofonist koji je nastupao s Rolling Stonesima, umro je 2. prosinca 2014. nakon duge bolesti u dobi od 70 godina.

The Rolling Stonesi su izdali priopćenje da su duboko potreseni gubitkom dragog prijatelja: “Bobby je dao jedinstven glazbeni doprinos grupi još od 1960. Jako će nam nedostajati.” Posebno je pogođen bio Keith Richards: “Izgubio sam najvećeg prijatelja na svijetu i ne mogu opisati ovu tugu koju osjećam, iako bi mi Bobby sada rekao da prestanem cmizdriti i da se razvedrim.”

Prijateljstvo s Keithom Richardsom bilo je neizbježno, a o njemu je Richards pisao u svojoj autobiografiji „Život“ kako su Keys i Gram Parsons bili njegovi ‘soul brothers’, te su u određenim trenucima bili toliko bliski da su izazivali ljubomoru kod Micka Jaggera koji je uvijek bio posesivno nastrojen spram svog gitariste Richardsa.

Bobby Keys je kao teenager svirao s Buddy Hollyjem, a kasnije je uz Rolling Stonese nastupao i s Johnom Lennonom, Georgeom Harrisonom, Ericom Claptonom i Joeom Cockerom.

Komentiraj