Miranda Cikotic/PIXSELL

PRIJE ODLASKA S DUŽNOSTI: Ministar Kotromanović želi imenovati Višnju Tafru na čelo Sektora za nekretnine

Ante Kotromanović, ministar obrane, prije odlaska s dužnosti na čelo Sektora za nekretnine želi imenovati svoju sadašnju zamjenicu Višnju Tafru, navodi portal Jutarnji.

Kako bi to učinio, Vlada prvo mora Višnju Tafru razriješiti s dužnosti zamjenice ministra obrane. Na čelu Sektora za nekretnine sada je Ivan Raos koji je kao djelatna vojna osoba na toj civilnoj poziciji dvije godine. Prema zakonu, na takvoj poziciji može biti najviše dvije godine, pa je očekivano da se Raos vrati u Oružane snage. Imenovanje Višnje Tafre moglo bi se smatrati njezinim spašavanjem netom prije smjene vlasti. Naime, pozicija zamjenice ministrice je politička pozicija i sa smjenom vlasti zajedno s ministrom odlaze i zamjenici.

Pojedini sugovornici su Jutarnjem listu tvrdili kako Kotromanović pokušava svoju zamjenicu zaposliti na jedan dan kako bi je na taj način spasio od gubitka posla. Navodno Tafra ima pravo na radni odnos u Ministarstvu obrane gdje je bila zaposlena od prije 2000. godine, a nakon toga 15 godina na raznim dužnostima po imenovanju.

 Ako se ministar Kotromanović odluči za postavljanje Višnje Tafre na novu dužnost, upitno je može li tehnička Vlada donositi kadrovske odluke.

Komentiraj