Prije leta za Zadar mladić ostalim putnicima slao slike avionske nesreće. Priveden je

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na pet je godina zabranila putovanje 18-godišnjaku koji je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini AirDropom slao fotografije srušenih aviona, piše Croatian Aviation.

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno a na zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije da je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

Posada je zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio da zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac.

Osamnaestogodišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

Zrakoplov je na kraju poletio iz Rotterdama s četrdesetak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.

Komentiraj