Prije dvije godine umro je Oliver Dragojević

Legendarni dalmatinski pjevač s prvom se pločom pojavio još negdje sredinom 70-ih, ali se na javnoj sceni  prvi put pojavio desetak godina ranije. O tome smo čitali 1966. godine u zagrebačkom tjedniku ‘Studio’:

“Pod pokroviteljstvom ‘Studija’ u nedjelju ujutro su u zagrebačkom Studentskom centru počele priredbe pod nazivom ‘MM’, što će reći ‘Mi mladi’. To je prilika za još neafirmirane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu što znaju. Najveći interes vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija jer petoro najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima toga finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tokom maja.

Na nedjeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj ‘Tribini mladih’. Bilo ih je petoro: Oliver Dragojević, Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo i Željko Šoletić. Oni su u konkurenciji sa još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet.

Dva žirija (stručni i onaj izabran od gledatelja) dao je maksimalan broj bodova – ukupno trideset – izvanrednom Oliveru Dragojeviću koji je pjevao melodiju ‘Jučer’. Dragojević je inače član električarskog sastava ‘Batali’, koji postiže lijepe uspjehe u svom gradu.”

Komentiraj