Prije dvije godine preminuo je Rajko Dujmić

Glazbeno obrazovanje je Rajko Dujmić stekao u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klani Zlatni akordi.
Od 1978. do 1990. intenzivno radi s grupom Novi fosili s kojom izdaje velik broj nosača zvuka u milijunskim nakladama. Prva pjesma koju je napisao za Nove fosile bila je “Sanjaj me”, a Rajko se vrlo brzo dokazuje kao vrsni kompozitor čijom zaslugom grupa ubire brojne festivalske nagrade i priznanja na domaćim pozornicama, ali i na inozemnim nastupima u Dresdenu i Bratislavi. Istodobno radi i s grupama Srebrna krila i Riva, a s potonjom ostvaruje pobjedu na Natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine s pjesmom ‘Rock Me’.

Singlica “Da te ne volim” prodana je u 65 tisuća primjeraka, a istoimena ploča dostigla je nakladu od 170 tisuća. Najprodavanija ploča Novih Fosila “Budi uvijek blizu” iz 1981. godine, prodana je u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na njoj se nalaze neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila kao što su Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ je ispod otirača… Ploče Novih Fosila prodane su u više milijuna primjeraka, te su diskografski najuspješnija grupa svih vremena na ovim našim prostorima.

Rajko Dujmić je preminuo 4. kolovoza 2020. godine od posljedica prometne nesreće. Zbilo se to tri dana prije njegovog 66. rođendana.

Komentiraj