Prije četiri godine umro je Prince, napisao je više od tisuću pjesama

Već u djetinjstvu pokazao je veliko zanimanje za glazbu, a svoju prvu pjesmu napisao je sa sedam godina. Prvi album pod nazivom “For You” izdao je 1978. godine, a već dvije godine kasnije njegov album “Prince” prodan je u platinastoj nakladi.

Probija se takozvanim industrijskim zvukom, uz sintisajzerske rifove i trube. Taj tip glazbe poznat je pod nazivom “Minneapolis sound”. Napisao je više od tisuću pjesama, što za sebe, što za ostale glazbenike. Bio je poznat i po tome što je pri snimanju sam svirao većinu instrumenata.

Kad je riječ o njegovom privatnom životu može se reći da je bio u romantičnim vezama s brojnim poznatim osobama uključujući Kim Basinger, Madonnu, Carmen Electru i Sherilyn Fenn. Bio je i zaručen sa Susannah Melvoin 1985. Svoj prateći vokal i plesačicu Mayte Garciu oženio je 1996. na Valentinovo. Godinu dana kasnije dobili su i sina koji je rođen s Pfeifferovim sindromom te je preminuo tjedan dana nakon rođenja. Od Mayte se rastao 1999 da bi se dvije godine nakon toga oženio s Manuela Testolini s kojom se također 2006. rastao.

Od 2001. bio je Jehovin svjedok te je čak bio među onima koji su vjeru propovjedali od vrata do vrata. U javnosti je poznato i da je bio vegan. Imao je 57 godina, te bio visok 157 centimetara

Komentiraj