Prije 40 godina svijet je dobio Emotional Rescue

Dana 20. lipnja 1980. godine su The Rolling Stones objavili svoj novi album – ‘Emotional Rescue’. O njemu je u svojoj autobiografiji pisao i Keith Richards:

“Uživajući nakon uspješnog ‘Some Girls’ albuma i nekih dobivenih sudskih parnica, Mick Jagger i ja smo odlučili otići na Bahame i u tamošnjem studiju započeti rad na novom albumu. Unatoč povremenim svađama, a neke su bile i na samom rubu, uspješno smo pripremali pjesme za Emotional Rescue. Baš u to vrijeme je na otok gotovo neočekivano stigao papa Ivan Pavao II da bi na tamošnjem stadionu održao veliku misu i dao blagoslov tamošnjem narodu. Bahami su strogo katolička sredina, odnosno barem su to u vrijeme kada je Papa tamo. Pala mi je napamet odlična ideja da jedan od naših menadžera Alan Dunn, koji je i sam katolik, uzme naše snimke na trakama i odnese ih na stadion da ih Papa blagoslovi. Zašto ne? Nikad ne znate što nam to dobro može donijeti.

Alan je nabavio ulaznicu preko lokalne škole, strpao trake u jednu košaru i otišao na blagoslov. Ne znam da li je taj blagoslov naših traka kasnije imao veze s našim albumom, ali je zacijelo blagoslov Pape pomogao Alenu nekoliko dana poslije. Naime, on i njegova djevojka doživjeli su brodolom s gumenim čamcem i da nije slučajno naišao jedan veći brod, vjerovatno bi se utopili. Kasnije je Alanova majka rekla da je taj veći brod bio Božji dar.”

Komentiraj