Prije 30 godina umro je pjevač Neša Leptir

Nenad Radulović, pjevač beogradske grupe Poslednja igra leptira, bio je poznat po svom originalnom smislu za humor zbog kojeg je od svakog koncerta uspijevao napraviti spektakl, a publika ga je zbog toga obožavala.

Iako nikad nije objasnio kako je došlo do naziva benda, koncerte je često započinjao riječima: “U mojoj gitari živi jedan leptir i mnogo je stvari koje nas vežu, kad dođu kiše i zima tuge i njemu i meni krila se stežu.” Ti su mu stihovi kasnije urezani i na grob.

Tijekom 1989. godine otkriven mu je rak testisa u kasnom stadiju, jer je duže vrijeme liječen pogrešno, a prava dijagnoza je postavljena kasno. Do tada su liječeni prije svega simptomi bolesti (kronični kašalj i dr.). Nakon postavljanja prave dijagnoze, operiran je na VMA gdje je primao i kemoterapiju. Humoristički duh ga nije napuštao ni u najtežim trenucima. Nastupao je i tijekom liječenja. Nakon kratkog vremena uslijedila je i operacija metastaza na mozgu. I pored manjih poboljšanja, bolest je nastavila napredovati i Radulović je preminuo 12. veljače 1990. Dvadeset minuta prije nego što je umro, na pitanje svoga brata kako mu je, odgovorio je: “Pa, ne mogu baš da igram fudbal…”

Imao je 30 godina i njegova smrt se smatra jednom od najvećih tragedija na jugoslavenskoj glazbenoj sceni.

Komentiraj