Prije 22 godine otišao je Joe DiMaggio, do kraja života volio je Marilyn Monroe

Joe DiMaggio je u prvoj polovici 20. stoljeća oborio brojne rekorde igrajući za New York Yankees, a mediji su ga tretirali kao sportsko božanstvo. Kad je u prosincu 1951. godine objavio da odlazi u mirovinu, obožavatelji bejzbola bili su neutješni. On si je pak odlučio ispuniti veliku želju i upoznati mladu glumicu u usponu Marilyn Monroe, o kojoj nije mogao prestati razmišljati.

Njihova zajednička priča započinje početkom 1952. a brak su sklopili krajem iduće godine. Već s prvim danima braka Joe je postavio i neka pravila: on mora odobriti sve buduće filmove i nema više scena u kojima je polugola. Išao je toliko daleko da je razgovarao o svemu s njezinim agentom, koji mu je na kraju dao najbolji savjet – neka prestane od nje zahtijevati da se odrekne karijere jer će je na kraju izgubiti. Brak im je zbog njegove posesivnosti i ljubomore trajao tek devet mjesec kad je Marilyn zatražila rastavu jer je Joe bio „mentalno okrutan“.

Nakon Marilynina braka s Arthurom Millerom, ali i navodne afere s predsjednikom Kennedyjem, DiMaggio ju je ponovo pitao da se uda za njega.

Joe se vratio u njezin život kako bi joj ponudio trunku stabilnosti. Želio ju je odmaknuti od „lošeg društva“ i još gorih navika. Marilyn je, naime, patila od depresije, bila na psihijatrijskom liječenju te uzimala tablete, koje su je na kraju koštale i života. Predozirala se barbituratima te je pronađena u krevetu bez svijesti u ljeto 1962. godine. Upravo je Joe bio taj koji je organizirao njezin sprovod, ali i dostavu šest ruža na njezin grob tri puta tjedno u razdoblju od čak 20 godina. Nikada se više nije oženio, a njegovi prijatelji kažu i da je do kraja života volio Marilyn.

Joe DiMaggio je umro na Dan žena, 8. ožujka 1999. u 85. godini života.

Komentiraj