Prije 11 godina umro je Vladimir Bebić – ‘Bombarder s Kvarnera’

Legendarni i karizmatični riječki političar Vladimir Bebić preminuo je 16. lipnja 2009. godine u 63. godini života. Njegov osebujni politički stil i javni istupi u kojima se nije libio oštro kritizirati društvene i političke anomalije donijeli su mu nadimak ‘Bombarder s Kvarnera’ kojeg je s ponosom nosio i isticao.

Vladimir Bebić završio je Sušačku gimnaziju u Rijeci i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a politikom se bavio cijeli svoj život. U Hrvatskom je saboru proveo jedan mandat, od 1992. do 1995. i ostao je upamćen kao žestok kritičar Tuđmanove vladavine. Svoj je politički angažman kasnije nastavio na lokalnoj razini kroz Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Pričao je u svojim zadnjim godinama: “Pustim si Simple Mindse, zatvorim oči i zamišljam da sam ja njihov pjevač na velikom koncertu. Odjeven sam u bijelo odijelo i dugi bijeli lagani kaput, imam pink košulju jer tu boju jako volim. Oko vrata imam lanac, prstenje na svakoj ruci, a našminkan sam kao Boy George. To je odličan osjećaj.”

Komentiraj