Prije 11 godina umro je Patrick Swayze

Legendarni Johnny iz kultnog ‘Prljavog plesa’ preminuo je 14. rujna 2009. godine od raka gušterače. Nekoliko njegovih prijatelja progovorilo je o njegovu životu prije no što je preminuo s 57 godina.

Glumac Patrick Swayze bio je 34 godine u braku s Lisom Niemi. Njihov je brak naočigled bio bajan, no glumčevi su prijatelji otkrili kako ga je Lisa u danima prije smrti terorizirala. Najgore je, kažu, bilo posljednjih nekoliko mjeseci njegova života, kada je zbog Nieminog zanemarivanja spao na samo 40 kilograma. Swayze je bio zatočenik u vlastitom domu, a Niemi nije dopuštala nikome da ga vidi, čak ni njegovoj majci.

No, čitav je njihov brak bio vrlo turbulentan. “Volio ju je svim srcem, no to je bio odnos istovremene ljubavi i mržnje. Ona bi tukla njega, a on bi udarao zidove i namještaj.  Često su se svađali – uništili su nekoliko hotelskih soba, automobila, svoju kuću… Njihov je odnos bio pun nasilja. No, on nikad nije udario nju. Niemi ga je tukla i vrijeđala i kada je bio teško bolestan i bespomoćan.”
I ne samo to: glumčevi prijatelji tvrde da ga je supruga zanemarivala tijekom bitke s bolešću. Don, Patrickov mlađi brat, brinuo se za njega kad god je mogao. “Lise ne bi bilo satima i Donnie bi pronašao Patricka kako leži u vlastitim fekalijama i mokraći”, rekao je prijatelj pokojnog glumca. Drugi izvor je rekao da je Lisa godinama upravljala glumčevim novcem te mu naređivala koje uloge da prihvati, a koje ne, te ga varala sa ženama i muškarcima. Swayze je navodno ostao s njom u braku jer je znala tajnu koja bi mu mogla uništiti karijeru i obitelj.

Niemi, koja se nakon Patrickove smrti preudala, naslijedila je sav njegov novac. Naime, Swayze je dva mjeseca prije smrti promijenio oporuku i nije svojoj obitelji ostavio ni novčića. Njegova obitelj tvrdi kako je potpis u oporuci lažan jer Patrick to nikad ne bi učinio.

Komentiraj