Prijavljen muškarac koji je pijan spavao u automobilu s upaljenim motorom, imao je i koronu

Zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 47-godišnjaka, kojeg su policijski službenici 24. studenog zatekli na Aveniji Marina Držića kako u alkoholiziranom stanju spava u automobilu s uključenim motorom. Također, provjerom identiteta utvrđeno je da je 47-godišnjak pozitivan na koronavirus te mu je izrečena mjera izolacije.

Muškarac je dobio prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, naveli su iz zagrebačke policije.

“Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao. Ispitivanjem prisutnosti alkohola, tj. mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka utvrđeno je da je vozač prethodno upravljao vozilom pri koncentraciji od 1,57 g/kg alkohola u krvi. Također kod sebe prilikom upravljanja nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru COVID-19 -liječenje na adresi boravka”, objavila je policija krajem prošlog mjeseca.

Komentiraj