Prijateljica Josipe Rimac i uz vezu pala državni ispit; drugi put je dobila pitanja

 

Bivša tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac pod Uskokovom je istragom i zbog toga što je svojim prijateljima i stranačkim kolegama pomagala srediti prolazak na državnim stručnim ispitima.

Kako danas piše Telegram, posljednji primjer dolazi iz Knina. Naime, Rimac je svojoj prijateljici Jeleni Drlje, matičarki iz Knina, pokušala srediti državni ispit, no ona je bila toliko loša da je svejedno pala. Sada je i Drlje, 34-godišnjakinja, pod istragom Uskoka zbog muljanja sa stručnim ispitom.

Istražitelji su utvrdili da je Jelena Drlje još 13. studenog 2018. Josipi Rimac počela WhatsAppom slati poruke. Napisala joj je da uskoro polaže državni stručni ispit za matičara i da joj treba pomoć. Drlje je Rimac pitala i da joj pošalje pitanja. “Riješit ćemo. Dobit ćeš sve što treba”, odgovorila joj je.

Rimac je potom slala poruke Tereziji Marić, inače načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave, govoreći joj da ‘njena Jelena’ polaže ispit. Terezija Marić joj je, tvrdi Uskok, odgovorila i da će “staviti zvjezdicu”.

Na ispitu održanom 24. studenog 2018. godine Drlje je – pala. Rimac je slala poruke o tome koje dijelove je uspjela napisati, a koje nije. Rimac je intervenirala kod Marić da ‘vidi’ što je s ispitom. Sumnja se da je gospođa Marić doista otišla do ispitivačke komisije jer je ubrzo, prema saznanjima Uskoka, napisala Josipi Rimac da je “ispitivač Marijana”, koja je rekla da je “rješenje loše” i da “ju ne može pustiti”, misleći evidentno na Jelenu Drlje.

Konačno, Drlje je pala, a za sljedeći je ispit dobila pitanja, ‘čisto da se spremi’. Ujedno je od Rimac zatražila da joj sljedeći put “sredi da polaže kod Lidije”. Rimac ponovno odgovara da će ‘se riješiti’. Sljedeći ispitni rok, 15. prosinca 2018. godine, Drlje je ipak položila. Josipi Rimac je zahvalila i poručila da ‘zaslužuje poklončić’.

Komentiraj