INDICIJE O PET MILIJUNA EURA MITA u pozadini sporne odluke Ustavnog suda o ukidanju presude Ivi Sanaderu, bacaju novo svjetlo na razmjere štete koju je ta odluka prouzročila Republici Hrvatskoj i zbog koje je Arbitražni sud u Ženevi odbacio hrvatsku tužbu protiv MOL-a

Pet milijuna eura. Tolika se suma spominje u najvišim pravosudnim krugovima kao mogući iznos kojim je “kupljena” odluka Ustavnog suda kojom je poništena i na ponovno suđenje vraćena presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu zbog predaje upravljačkim prava u Ini mađarskom MOL-u, što je po svemu sudeći u konačnici ključno pridonijelo tomu da vlada ne uspije u arbitražnom sporu s mađarskim MOL-om i uzrokovalo Hrvatskoj nemjerljivu štetu. “Priča” o pet milijuna eura mita za neke suce Ustavnog suda do Nacionala je došla još prije godinu dana iz vrlo ozbiljnih pravosudnih i političkih krugova, a ovih dana ponovno je potvrđena iz više visokih izvora. Ta se priča temelji na više indicija, ali ključno je u njoj da za takve tvrdnje zasad nema dokaza dostatnih za iniciranje kaznenog progona. Ali je isto tako činjenica da tu priču plasiraju najviši državni dužnosnici koji bi se trebali baviti upravo istragama takvih koruptivnih radnji.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakMcCain uvjerava baltičke države kako SAD ostaje privržen NATO-u
Sljedeći članakMARAS NA FACEBOOKU “Plenković je vjerojatno prekršio Zakon o preuzimanju dioničkih društava”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.