Patrik Macek/PIXSELL

PRGOMET: ‘Poticat ću mlade da sami hrabro krenu u poduzetništvo’

Kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika prof. dr. sc. Drago Prgomet izjavio je u petak kako će, kao gradonačelnik hrvatske metropole, poticati i informirati mlade ljude da hrabro krenu u poduzetništvo jer Zagreb za to ima dovoljno resursa, te ih poticati da ne čekaju da im netko prije stvori takve mogućnosti.

Zajedno sa svojim timom Prgomet je u petak navečer u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog predstavio smjernice svoga gradonačelničkog programa za mlade. Predstavljanje je izazvalo veliku pozornost mladih članova te stranke i stranačkih simpatizera, a prije njegova početka Drago Prgomet kratko je novinarima sažeo glavne programske smjernice za mlade.

Ništa nije nemoguće!

“Poruka sa ovoga skupa je da ništa nije nemoguće”, rekao je Prgomet i istaknuo kako će, kao zagrebački gradonačelnik, poticati i informirati mlade da sami hrabro krenu u poduzetništvo. Jer, uvjeren je, Zagreb za to ima dovoljno resursa, a mladima je poručio da “ne čekaju da im netko prije nešto stvori”.

Sažimajući glavne smjernice svoga gradonačelničkog programa za mlade, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba rekao je da će to biti poticanje privatnoga poduzetništva, informiranje i sudjelovanje u aktivnostima stvaranja velikog “inkubatora” za startup tvrtke (razvojne tvrtke), ali i pomaganje mladim obiteljima u rješavanju stambenoga pitanja i dovoljnoga broja dječjih vrtića koji će osigurati i poslijepodnevni boravak djece.

Podsjetio kako nije rođen u Zagrebu gdje su rođena njegova djeca, te poručio kako bi želio da njegova djeca ostanu živjeti u Zagrebu. Prgomet je izrazio i zadovoljstvo zbog dolaska velikoga broja mladih ljudi rekavši kako time “šaljemo jasnu poruku da idemo prema pobjedi”.

Komentiraj