PRGOMET O SVAĐI ZG HDZ-OVACA: “Postoji razlika između sukoba i rasprave”

Gradski zastupnici zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i Drago Prgomet u ponedjeljak su održali konferenciju za novinare na kojoj su, između ostalog, komentirali informacije koje su došle do medija, a koje govore kako su se na sjednici Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a Mikulić i Milas posvađali oko lošeg izbornog rezulta.

Mediji su, podsjetimo, objavili kako su na prošlotjednoj sjednici Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a, pale osobne uvrede i zatražene ostavke. “Što se tiče predsjedništva, mislim da tu neke detalje nećemo iznositi. Znam na što se nadovezujete, na napise u medijima. Detalje nećemo govoriti. Unutar HDZ-a poštujemo unutarstranačku demokraciju, svatko smije reći što želi”, rekao je Herman na konferenciji, prenosi N1.

Herman je komentirao i izborni rezultat HDZ-a: “Postizborne analize su u tijeku. Nismo zadovoljni izborima. Ono što ću reći: i kada nismo zadovoljni, pobjeđujemo. Ako moja odgovornost postoji, ja ću iza nje stati. Nismo zadovoljni, ali smo pobijedili. U pobjedi smo nezadovoljni, htjeli smo bolje.”

Prgomet je, pak, kazao kako se ‘očito različito definira sukob i rasprava i otvoreni razgovor’. “HDZ je izašao sam na izbore i HDZ je pobjedio. Ovo nisu bili izbori za Zagreb, niti za Sabor, ovo su bili izbori za EU parlament gdje je HDZ dobio 5 posto više od drugog takmaca”, rekao je Prgomet.

Dodao je kako su izborne analize u tijeku. “Unutarstranačke analize ostavite nama. HDZ već nekoliko desetljeća uspješno vodi Hrvatsku. Imamo nekoliko tjedana za ozbiljnu analizu”, zaključio je Prgomet.

Komentiraj