Patrik Macek/PIXSELL

PRGOMET KOD STANKOVIĆA “Podcjenjujete snagu HDZ-a i moju ambiciju”

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet danas je gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je komentirao aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

Na početnu konstataciju voditelja Aleksandra Stankovića da je očito da neće postati gradonačelnikom Zagreba, Prgomet mu je odgovorio: “Očigledno griješite, podcjenjujete HDZ i mene, snagu HDZ-a. Cijeli život brinem o ljudima i namjera mi je brinuti o Zagrebu i njegovim građanima, ambiciju imam”.

Dodao je kako će se rezultati brojati 21. svibnja. “Da ankete kroje izborne rezultate, Clinton bi bila predsjednica Amerike, Josipović Hrvatske”, rekao je. Prgomet je prokomentirao i izostanak potpore Zlatka Hasanbegovića.

“Nije Hasanbegović problem, ali činjenica je da kolegijalnost nalaže, barem ona politička, kad izaberete kandidata, da stanete iza njega. Žao mi je da Hasanbegović nije pokazao hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati, on se naslikavao s posuđenim braniteljskim kapama”, rekao je Prgomet.

Otkrio je i neke planove koje ima za Zagreb, među kojima je i dječja bolnica u Novom Zagrebu. “Moramo biti pošteni i priznati da sveučilišna bolnica u Blatu nikad neće biti pretvorena u bolnicu. Struktura koja je građena za bolnicu prije 30 godina sada ne odgovara standardima za bolnice, pitanje je koliko je ona očuvana, mislim da od toga neće biti ništa”, naglasio je.

Dodao je i kako bi područje Velesajma, koje je neiskorišteno, trebalo staviti u funkciju. Jedan od projekata je i dječji vrtić u Svetoj Klari. Slaže se s Bandićem kako je Zagreb u Hrvatskoj bez konkurencije, ali u europskom kontekstu stoji vrlo loše. “U kulturi življenja, školovanju, ekologiji i prometu smo na začelju u Europskoj uniji”, ističe.

Prgomet je poručio kako podržava smanjenje prireza i nameta malim poduzetnicima. Istaknuo je i kako HDZ nije odustao od provođenja kurikularne reforme. “Ako nema Jokića, netko to treba preuzeti i voditi. To je nešto što je ključno”, kazao je.

Na kraju se kandidat za zagrebačkog gradonačelnika osvrnuo i na situaciju u Agrokoru. Smatra da se Vlada apsolutno treba uplesti. “Digla se nepotrebna buka oko toga što se Vlada upliće. Najveća vrijednost ove Vlade je društvena i politička stabilnost”, rekao je.

“Kad se General Motors tresao, Obama je intervenirao. Ne bi ni Merkel stajala po strani da se trese T Com i drugi. Mi kad želimo sačuvati stabilnost to ne valja, a kad drugi to rade, to valja”, zaključio je Prgomet.

Komentiraj