PRGOMET ‘HDZ će na lokalnim izborima postići isti rezultat kao i na parlamentarnim’

HINA/ Denis CERIÆ/ ua

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet nije u petak želio komentirati odluku Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a (GO SDP) da će koalirati s HNS-om na lokalnim izborima u Zagrebu i podržati kandidatkinju za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš (HNS) istaknuvši da HDZ ide sam na lokalne izbore, kao što je išao i na parlamentarne, te očekuje isti rezultat kao i na parlamentarnim izborima.

“HDZ ide sam na lokalne izbore. kao što je sam išao i na parlamentarne. i očekujemo isti rezultat kao na parlamentarnim izborima”, rekao je Prgomet novinarima na obilježavanju Svjetskog dana autizma. Ne želeći komentirati odluku političkih suparnika poručio je da će HDZ u toj političkoj utakmici pobijediti sa svojim kandidatom.

Na pitanje kako komentira medijske napise po kojima HDZ ima tri kandidata za gradonačelnika, dva neslužbena (Brunu Esih i  Milana Bandića) te njega kao službenog kandidata, odgovorio je kako je njegova kandidatura u ime zagrebačkog GO
HDZ-a vrlo jasan znak da njegova stranka ne želi biti ničiji talac niti igrati u bilo čijoj sjeni – pogotovo Milana Bandića.

“Osobno nemam poslovne ili bilo kakve druge odnose s Bandićem, niti će imati članovi moga tima”, rekao je Prgomet.

Što se tiče njegove izjave da bi članovi HDZ-a trebali biti kolegijalni i podržati službenog kanididata poručio je da “svatko može birati koga hoće, uključujući i članove HDZ-a”.

Komentiraj