PRGOMET: “Glas za GUP nije glas za Manhattan”

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet u petak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije i komentirao aktualne političke teme.

Komentirao je tvrdnje da je Gong produžena ruka SDP-a i premijerove tvrdnje da propitkivanje porijekla imovine Dubravke Šuice u trenuku kada bi ona u Europskom parlamentu trebala biti izglasana za povjerenicu Europske komisije, predstavlja “orkestrirani napad”.

“Nemojmo se skrivati, kao što je U ime obitelji jedna konzervativna udruga, tako je Gong jedna udruga na lijevoj strani. Ne mogu komentirati niti Dubravku Šuicu niti njeno imovinsko stanje, postoje institucije koje će o tome raspravljati, od hrvatskog Povjerenstva do povjerenstava na nivou Europske komisije”, rekao je Pegomet.

Kazao je kako njega osobno ne zanima odakle Šuici imovina, te poručuje da je svatko odgovoran za svoju imovinu i trebao bi pružiti odgovore otkud mu imovina, pogotovo ako je javni dužnosnik.

Upitan je li HDZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dio vladajuće koalicije i što to točno znači, odgovara: “Da. To znači da imamo potpisani ugovor koji smo potpisali prije dvije godine. Doduše, tada su bili Neovisni za Hrvatsku, koji su izašli iz te koalicije. Stranka rada i solidarnosti i HDZ imaju 26 ruku, većinu u skupštini. Imaju potpisan ugovor na kome je popis od dvadesetak projekata i raspored dužnosti u skupštini.”

Prgomet se ne slaže s tvrdnjom da je rekonstrukcija rotora, na koju je najponosniji, projekt Milana Bandića. “Ako ste potpisali ugovor s nekim, onda ste zajedno s njim. Onda su to vaši projekti. Ako ćemo se dijeliti na ‘moji i vaši’ projekti, onda od suradnje nema ništa. Bili smo vrlo jasni – 17 projekata, od toga je jedan rotor. Važno je da je Vlada sudjelovala u tome, da je europski novac u tome. Konačno je Zagreb ušao u pet prvih gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz europskih fondova”, kazao je.

Poručio je potom kako glas za GUP nije glas za Manhattan. “Kada dobijemo odobrenje ministarstava, GUP će doći na dnevni red. GUP će biti praćen i izglasan sukladno zakonu – javna rasprava, suglasnost ministarstava i amandmani koje je HDZ dala, a u pitanju su promjene u pojedinim gradskim četvrtima vezano za pitanja izgradnje škola, društvenog doma, crkve na Savici i slično”, kaže.

Dodaje da razumije da su ljudi uglavnom koncentrirani na područje Hipodroma i Velesajma. “Što će biti tamo, o tome će se tek razgovarati. To je toliko veliki projekt u kojem neće moći sam Grad sudjelovati, sudjelovat će i država. To mora proći javnu raspravu, mora proći Skupštinu, to mora biti transparentno – javni pozivi, međunarodni pozivi, a tek onda odabit. Kad će to biti, ne znam”, kazao je.

Komentiraj