PRGOMET ‘Efekt iznenađenja sastavni je dio političke borbe’

Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet danas je za Večernji list govorio o lokalnim izborima.

“Efekt iznenađenja sastavni je dio političke borbe. No nije iznenađenje u smislu da sam biračima nepoznata osoba. I ne mislim da se prekasno izišlo s mojom kandidaturom. Ponovit ću, i dalje imam deset dana više nego što je Andrej Plenković imao od preuzimanja HDZ-a do sastavljanja Vlade”, rekao je Prgomet za Večernji list, dodajući kako je poznat sam biračima i da mu nije potrebno silno vrijeme da ga oni upoznaju.

Njegov program za Zagreb bit će program koji vodi Vlada. Prgomet želi pokrenuti Zagreb na način povećanja kreditnog rejtinga, rastom BDP-a i smanjenjem javnog duga.

Na pitanje o kritikama na njegovu kandidaturu odgovorio je: “Ne živimo u komunizmu i ne moramo svi isto misliti niti kandidat mora imati slijepu potporu. Stranku trebaju činiti sposobni i slobodnomisleći ljudi, a ne poslušnici i podobni. Različita mišljenja, pa i o meni kao kandidatu, dobrodošla su kako bi nas potakla na dijalog kroz koji možemo uvidjeti i moguće pogreške”.

Prgomet je prokomentirao i ostale kandidate, te dodao kako konkurencija za poziciju gradonačelnika Zagreba nikada nije bila jača i da je to jedan od razloga zašto je ušao u utrku.

Komentiraj