Prezentacije projekta uređenja interijera zgrade Adris grupe arhitektice Vedrane Ergić će se održati u ORIS KUĆI ARHITEKTURE u ponedjeljak (18. 12.).

Event počinje u 18 sati, a o projektu će govoriti arhitekt Ante Nikša Bilić i Maroje Mrduljaš, glavni urednik časopisa Oris.

“Vedrana Ergić tokom svog dugogodišnjeg djelovanja na području arhitekture interijera sustavno istražuje teme transformabilnosti prostora, elastičnih scenarija korištenja te pažljivog usklađivanja specifičnih potreba korisnika s prostornim okvirom. Njeno besprijekorno baratanje arhitektonskim elementima, što uključuje i složene tehnološke mehanizme, udruženo je s prepoznatljivom estetikom koja je utemeljena u geometrijskoj preciznosti, sofisticiranom korištenju materijala te euruditskom pristupu opremanju prostora. Svi ti interesi dosežu svoje puno ostvarenje u složenom projektu Zgrade Adris grupe i Croatia osiguranja, gdje kroz metodu interijerskog urbanizma ostvaruje ambijente sličnih koncepcija, no različitih karaktera. Tako prostori Croatia osiguranja afirmiraju kolektivnu kreativnost i demokratičnost uredskih prostora, dok prostori Uprave Adris Grupe uvode procesualnu prostornu dramaturgiju koja korespondira s korporativnim ritualima”, rekao je Maroje Mrduljaš.

O Vedrani Ergić:

Arhitektica, diplomirala na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. U nizu realizacija raznih tipologija, posebno je istaknuta na području projektiranja arhitekture interijera. Bavi se istraživanjem cjelovitog, integrativnog pristupa projektiranju interijera objedinjujući antropološke aspekte načina korištenja i doživljaja interijera te matematičku preciznost artikulacije svih elemenata projekta. Istražuje koncept transformabilnosti i totalnog dizajna baveći se tehnologijom, oblikovanjem i detaljima. Intenzivno istražuje povijest dizajna te u vlastitim projektima djeluje i kao produkt-dizajnerica. Dobitnica je niza nagrada na urbanističko-arhitektonskim natječajima kao i za realizirane projekte od kojih su najznačajnije nagrade Bernardo Bernardi dodijeljena 2017. godine za projekt interijera poslovnog centra Adris grupe u Zagrebu i za projekt interijera stana u kući Šufflay. Bernardo Bernardi nagrada dodijeljena joj je i 2003. godine za projekt interijera stana na Ribnjaku koji je osmislila zajedno s Markom Murtićem. Radove objavljuje u stručnoj periodici te sudjeluje na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Autorica je niza članaka o produkt dizajnu.

Komentiraj