PREVELIK PRITISAK: Mirjana Rakić zatražila razrješenje s dužnosti

Goran Stanzl / Pixell

Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektorničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije, na sjednici Vijeća za elektroničke medije obznanila je da će od Vlade zatražiti razrješenje s dužnosti čelnice VEM-a i ravnateljice Agencije za elektroničke medije.

“Danas sam Ministarstvu kulture podnijela svoj zahtjev za razrješenjem, a VEM će na svojoj sjednici identičan zahtjev  podnijeti Vladi jer je ona ta koja me treba razriješiti s obje funkcije”, kazala je Rakić novinarima.

Napominjući kako nema potrebe da svi članovi VEM-a daju ostavke, pojasnila je i da je ostavku dala jer drži da bi bilo vrlo loše da vijećnici ispadnu njezine koletaralne žrtve. “Sav pritisak se od samog početka koncentrirao na mene. Nakon dva mjeseca sad mi je i previše i kao osobi, profesionalcu i čovjeku koji ima svoj integritet”, poručila je.

Ne zna tko će joj biti nasljednik

Dodala je i da osobno ne zna tko bi mogao biti njezin nasljednik, ali da to vjerojatno znaju u Ministarstvu kulture.

Vlada je u ožujku dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća i njegovu predsjednicu Mirjanu Rakić.

Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a  skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije.

Komentiraj