Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump jučer je pristao platiti 25 milijuna dolara novčane kazne. Naime, kako piše Huffington Post, bivši studenti njegova fakulteta su ga tužili za prijevaru.

Trump University s radom je započelo 2006. godine, a studentima se obećavalo da će naučiti kako investirati u nekretnine te kako će jednog dana biti uspješni. Program je koštao 30.000 dolara po studentu, a što se tiče predavača, Trump ih je osobno izabrao kako bi mogli doznati sve vezano uz poslovanje.

Činjenica je da uspjeh njegovih studenata nije postignut iako je Trump ranije tvrdio kako studenti vole sve svoje tečajeve.
Kako prenosi Index, glavni državni tužitelj New Yorka, Eric Schneiderman je izjavio: „Moj ured tužio je Donald Trumpa zbog toga što je prevario tisuće nedužnih Amerikanaca na svom sveučilištu. Trump se na sudu borio podnošenjem neosnovanih tužbi i neuspješnih žalbi te je odbijao podmiriti skromne naknade za žrtve njegovog lažnog sveučilišta. Danas se sve to mijenja. Današnji 25 milijuna dolara vrijedan sporazum preokret je za Donald Trumpa i znači veliku pobjedu za više od 6 tisuća žrtava njegovog lažnog sveučilišta”, kazao je Schneiderman.
2010.godine Sveučilište je prestalo s radom zbog mnogo optužbi, istraga i tužbi.
Prema uvjetima sporazuma, Trump neće priznati grešku, prenosi Index.

Komentiraj