Sirijske provladine snage bliže se cilju da preuzmu kontrolu nad cijelim Alepom, drugim gradom u Siriji, i već su zauzele više od 60 posto sektora koje drže pobunjenici.

Pred katastrofalnim stanjem koje trpe civili uvučeni u sukobe, Vijeće sigurnosti UN-a mora se u ponedjeljak izjasniti o nacrtu rezolucije kojim se zahtijeva prekid neprijateljstava u trajanju od najmanje sedam dana u Alepu.

Dvadesetog dana velike ofenzive, režimske snage napredovale su u nedjelju prema ponovnom osvajanju cijelog drugog grada u zemlji, podijeljena od 2012. na četvrti koje drže pobunjenici na istoku i četvrti koje kontrolira režim na zapadu.

Već su zauzele više od 60 posto sektora u rukama pobunjenika koji se pokušavaju oduprijeti usprkos ograničenim sredstvima za obranu, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.