Pretresi u uredima Njemačkog nogometnog saveza zbog sumnji na porezne prijevare

Danas tijekom jutra izvršeni su pretresi u uredima Njemačkog nogometnog saveza (DFB) zbog sumnji o počinjenju poreznih prijevara. Tužitelji iz Frankfurta objavili su da je oko dvjesto službenika sudjelovalo u pretresima sjedišta DFB-a te regionalnih saveza u Hessenu, Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Donjoj Saskoj i Falačkom Porajnju.

Prema pisanju njemačkih medija istraga je usmjerena prema šestero bivših i trenutnih činovnika DFB-a, koje se tereti da su svjesno umanjivali prihode od oglašavanja za domaće utakmice reprezentacije u 2014. i 2015. godini. Konkretno se pretpostavlja da je riječ isključivo o prihodima od oglašavanja na stadionima. Iznos poreza koji se izbjegao platiti ovim djelovanjem prema procjenama je nešto veći od 4,7 milijuna eura.

Imena osumnjičenika nisu objavljena, a DFB je u svom kratkom priopćenju naveo da “na temelju istrage postoji sumnja da su optuženi znali za porezne nepravilnosti, ali su ih i svjesno provodili kako bi Savez u velikim razmjerima izbjegao porezne namete”.

Komentiraj