HNK Ivana pl. Zajca

Pretpremijera predstave ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca

Predstava ‘Miscelanea’ ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca pretpremijerno će biti izvedena u četvrtak (19. travnja) u 19 sati u velikoj dvorani Zajednice Talijana u Gradu Rijeci.

Radi se o kazališnoj predstavi u režiji Maria Brandolina, utemeljenoj na četiri priče iz knjige ‘Crinale estremo’ autorice Nelide Milani.

Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich izvodi ‘Majku’, monolog kojemu je dala svoj snažan i upečatljiv doprinos i s dramaturškog aspekta, kako i priliči najboljim komadima ovoga kazališnoga žanra.

Ostale tri su mikro-priče, na kojima redatelj radi s interpretom koji se na sceni nalazi “sam“, u društvu autoričinih riječi i svijeta.

“Onome tko je još ne poznaje, priče otkrivaju jedinstvenu poetičnost pera Nelide Milani, što ga je redatelj Mario Brandolin, uz suradnju Sandra Damianija, ostavio gotovo netaknutim u adaptaciji, kako bi prenio ljepotu, zvuk i stil jezika kojim se Nelida Milani izražava“, nedavno je izjavljeno za list La Voce del Popolo.

Pored Elvie Nacinovich, na sceni će se predstaviti Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Francesco Godina, Toni Plešić, Lucio Slama i dvije mlade glumice: Serena Ferraiuolo iz Napulja, nova članica ansambla Talijanske drame te Irena Tereza Prpić iz Rovinja.

Scenu je osmislila Aleksandra Ana Buković, plakat je djelo Ivne Bruck, kostimi su kreacija Osanne Šašinke a rasvjeta Željka Dešića.

Nakon riječke pretpremijere, premijera će se održati u porečkom Kazalištu (21. travnja) u 20 sati.

Potom će predstava igrati u Izoli 24. travnja i u Bujama 27. travnja. Sljedeće sezone očekuje se obnova predstave koja će gopstovati po Istri i otocima Cresu i Lošinju.

Komentiraj