Pretežno sunčano, na Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima

 

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme, popodne u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, još ujutro podno Velebita s olujnim udarima, popodne će oslabjeti, a u Dalmaciji i na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26, na moru i u unutrašnjosti Dalmacije od 26 do 30 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao upozorenja žute boje za područja Rijeke i Dubrovnika, gdje se očekuju olujni udari bure. Upozorenje crvene boje izdano je za Velebitski kanal.

Sutra većinom sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito popodne u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu prijepodne bura, još pod Velebitom kaka s olujnim udarima. Popodne će bura malo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na Jadranu od 17 do 21, a najviša dnevna između 23 i 28 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Komentiraj