Pretežno sunčano, na Jadranu bura

Danas će u Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano. U unutrašnjosti će ujutro i prijepodne, te ponovno navečer, mjestimice biti magle i niskih oblaka, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, prema večeri na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 11 i 16 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja žute boje za područja Zagreba i Karlovca, gdje se u jutarnjim satima očekuju niske temeprature, te za područje Rijeke zbog mogućih olujnih udara bure.

Sutra djelomice sunčano, u nizinama u prvom dijelu dana često s maglom i niskim oblacima koji se osobito na istoku ponegdje mogu i dulje zadržati. Poslijepodne sa zapada postupno sve više oblaka, a krajem dana na Jadranu može mjestimice pasti malo kiše.

Vjetar uglavnom slab, u gorju i umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i u drugom dijelu dana pojačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -3, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 3 i 8, na istoku moguće i niža, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 11 i 16 °C.

Komentiraj