PRESUDE I SAMOUBOJSTVO: Predsjednica se vraća s Islanda, u kontaktu je s premijerom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prekida posjet Islandu. Odmah po povratku, večeras će dati službenu izjavu o haaškim presudama te nemilom događaju u haškoj sudnici kojemu smo svjedočili, javlja HRT (VIDEO).

Premijer Andrej Plenković popodne će se obratiti javnosti u vezi s današnjim događanjima u haškoj sudnici. Prethodno se već  čuo s predsjednicom Grabar-Kitarović.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić prekida sudjelovanje na 5. sastanku na vrhu Afričke unije i Europske unije u Abidjanu, te se hitno vraća u Zagreb, priopćeno je iz ministarstva.

Premijer je šokiran činom Slobodana Praljka i zabrinut, rekao je izvor iz Banskih dvora i podsjetio da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u kolovozu postjetio šestoricu bivših čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata i da je općenito u stalnom kontaktu s njihovim braniteljima.

Bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak u haškoj je sudnici oko 11,30 sati, po vlastitim riječima, popio otrov nakon što mu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine.

Komentiraj