Na šibenskom je sudu u srijedu završtilo ponovljeno suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, zbog pomorske nesreće iz kolovoza 2011. godine u primoštenskom akvatoriju gdje su u naletu Horvatinčićeva glisera smrtno stradali supružnici Salpietro. Presuda će biti pročitana u petak, 13. listopada.

“Još jednom želim izraziti sućut i žaljenje obitelji pokojnika za ono što se dogodilo. Ističem činjenicu da sam više puta pokušavao na neki način ublažiti posljedice tog događaja, međutim to do sada nije dalo rezultata”, rekao je Horvatnčić nakon izlaska iz zgrade suda, te dodao da još jednom poziva djecu poginulih da se dogovore oko naknade štete. “Samo sam ja monstrum, a i Talijani rade pomorske nesreće”, zaključio je Horvatinčić, kako prenose 24sata.

U završnim riječima optužbe, Irena Senečić iz šibenskog Županijskog državnog odvjetništva rekla je da Horvatinčić mora u zatvor jer je u trenutku nesreće bio ubrojiv i da je stanje sinkope izmišljeno isključivo radi njegove obrane. Dodala je da u vozačkoj dozvoli, koja mu ističe 2020. godine, nema nikakvih ograničenja zbog navodne sinkope. “Predlažem da mu se odredi zatvor! Kriv je i nema olakotnih okolnosti. Ne mogu prihvatiti da je neosuđivan, jer on je nebrojeno puta osuđivan kazneno i prekršajno radi prekoračenja brzine, nepropuštanja pješaka, korištenja mobitela u vožnji… I nastavlja s takvim prekršajima nakon nesreće”, rekla je tužiteljica.

 

Komentiraj