PRESUDA ODGAJATELJU Dječaka (13) silovali, palili i tjerali da pije urin

Noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, 62-godišnji I. L. iz Vodnjana, na pulskom je Općinskom sudu osuđen zbog nesavjesnog rada u službi. Naime, u rujnu 2010. godine, za vrijeme njegove smjene, došlo je do psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti za koje su odgovorni bili 15-godišnjak i 12-godišnjak, također štićenici Doma.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna: deset mjeseci zatvora koje neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo.

Grubo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti dogodilo se u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine. Sud je utvrdio da 62-godišnji noćni odgajatelj koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali, piše Glas Istre.

Zlostavljanje su maloljetnici snimili mobitelom. Između ostalog, 13-godišnjaka su tetovirali, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po trbuhu.

Komentiraj