Presuda Davidu Komšiću, zbog ubojstva Kristine Krupljan, biti će izrečena 9. travnja u 13:30 sati, kazala je sutkinja Sanja Mazalin u srijedu na nastavku suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom, gdje su danas iznesene završne riječi.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević usprotivio se izmjenjenoj optužnici protiv Davida Komšića koju je danas prihvatila sutkinja. Smatra kako je izmjena činjeničnig teksta nedozvoljena jer se činjenično stanje utvrđuje na raspravi, piše Index. Komšić je, pak, ponovio kako se ne osjeća krivim te kako ostaje kod izjave koju je dao ranije.

Tužiteljica je rekla kako Komšić počinio teško ubojstvo s izravnom namjerom. Ustvrdila je da nije utvrđeno da je Komšić bio u stanju manje ubrojivosti u trenutku kad je ubadao Kristinu. “Ovo ne može imati karakter mladenačkog delikta”, smatra tužiteljica. Sudskom je vijeću predložila da Komšića proglase krivim, te da ga osude zakonu uz sve otegotne okolnosti i zbog ranijih djela.

“Optužnica od 20.6.2017 bila je sačinjena da je optuženik ubio oštećenu na okrutan način. U obrazloženju optužnice se vide elementi drugog kaznenog djela, a ne onog za koje je optužen. Postoje elementi privilegiranog ubojstva tzv usmrćenja, objektivni elementi kaznenog djela koji se stavljaju komšiću na teret nisu sporni. Ubrojivost je stanje, krivnja je odnos. Dakle, potrebno je utvrditi ubrojivost, a tek onda krivnju”, rekao je Miljević na početku iznošenja završne riječi te rekao kako smatra da Komšić nije bio ubrojiv. Kazao je kako se radilo o stanju jake razdraženosti.

Smatra kako sve upućuje na nezrelu osobu i traži primjenu maloljetničkog prava. “U takvoj situaciji bitno smanjene neubrojivosti, smatram da bi trebalo biti primijenjeno maloljetničko pravo”, zaključio je Miljević.

Komentiraj