PRESUDA ATP-A Kyrgiosu 25 tisuća dolara i mjesec dana uvjetne kazne

Minas Panagiotakis/Getty Images

Australski tenisač Nick Kyrgios kažnjen je s dodatnih 25 tisuća dolara i uvjetnom kaznom suspenzije od mjesec dana, koju će odraditi ukoliko u narednih šest mjeseci još jednom prekrši ‘standarde ponašanja’, prenosi Guardian.

ATP je donio ovu presudu nakon istrage zbog uvredljivih primjedbi Kyrgiosa na račun Stanislasa Wawrinke i njegove djevojke na Masters turniru u Montrealu. Kyrgios je odmah kažnjen sa deset tisuća dolara zbog ‘verbalnog zlostavljanja ili nesportskog ponašanja’.

 

  • “Ovaj incident bio je nečuven i loše se odrazio na naš sport”, rekao je izvršni potpredsjednik ATP-a Gayle David Bradshaw u priopćenju. “Nick je izrazio žaljenje, a najbolje će biti da iz ovog incidenta nauči lekciju te da razumije da ima odgovornost prema Touru i kolegama igračima i svojim riječima i djelima. Vjerujem kako bi trebao dobiti priliku da ‘zaradi’ svoj put iz dodatnih sankacija”, dodao je.

 

Kyrgios se ispričao Wawrinki, kao i Donni Vekić i Kokkainakisu te njihovi obiteljima zbog toga što ih je ‘uvukao u nešto što nisu zaslužili’.

Komentiraj